GYIK

Ha kérdéseid lennének, a válaszokat itt megtalálod rájuk!

Tudok valahonnan letölteni 3D fájlokat?

Igen! Az interneten számos helyen van lehetőséged 3D mintafájlokat letölteni. Mi ezeket szoktuk ajánlani:

 
Bővebben olvashatsz a 3D modellek elérhetőségeiről blogunkban is:
3D modellek, nyomtatható 3D modellek – Take It 3D

Mennyi a gyártási idő?

A rendeléstől számított 3-10 munkanapon belül készülünk el a termékkel, és ez után tudjuk elküldeni részedre!5

Milyen alapanyagokból készülnek a nyomtatások?

FDM szálolvasztásos technológiával dolgozunk így hőre lágyuló műanyagokat használunk.

PLA – Legelterjetteb 3D nyomtatós műanyag, sok színben elérhető, szép felületi minőséget tudunk vele elérni.  Kiváló ajándéktárgyakhoz, minta darabokhoz,de alacsony a hőtűrése, már 60°C fokon deformálódik.

Műszaki műanyagok –  ABS,ASA, PETG és a rugalmas TPU alapanyagokat használjuk mechanikai igénybevételnek kitett műszaki alkatrészek gyártására. 

Az alapanyagokról bővebben olvashatsz a blogunkon:

A 3D nyomtatás alapanyagai – Take It 3D

Milyen formátumban tudok feltölteni 3D fájlt?

A TakeIt3D szerkesztője .stl .obj .stp .step fájlokkal működik, amelyek univerzális 3D formátumok és a legtöbb a legtöbb 3D szoftver támogatja. Ha más filod van vagy csak egy ötleted írj nekünk a hello@takeit3d.hu címen és felvesszük veled a kapcsolatot.

Elakadtam a program használatával. Mit tegyek?

Ne aggódj, ha az oldalunkon található 3D-s tervezővel nem tudtál dolgozni, vagy nem értettél valamit! Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben, és mi mindenben segíteni fogunk! Ide kattintva írhatsz nekünk! Az e-mailes megkeresésekre is adunk árajánlatot.

Mit jelent a kitöltés?

A kitöltés az, ami a megmaradt területen történik. A magasabb %-ban megadott kitöltés sokkal fixebbé teszi az objektumot. A kevesebb könnyebbé és gyorsabbá teszi a modell létrehozását! Mielőtt rendelsz, mindenképp gondold végig mennyire fontos a modell strapabírósága.

A legtöbb modell nem igényel 20%-nál nagyobb kitöltést, a legkeményebb, legdurvább modellek is maximum 80%-ig mennek el de ez ritka.

Ha a szükséges szintet tartod, azzal időt és rengeteg műanyagot takaríthatunk meg, ami nem utolsó szempont a környezetvédelem tekintetében.

Van lehetőségem személyesen átvenni a rendelést?

A TakeIt3D egy online üzlet, így személyesen nincs lehetőséged átvenni a vásárolt terméket. A rendelésed után pár napon belül e-mailben értesítünk ha elkészültünk, és az általad kiválasztott szállítási módon célba is juttatjuk a lehető leggyorsabban.

Mi történik ha a vásárlás után meggondoltam magam?

Mi maximálisan azon dolgozunk, hogy elégedett lehess, így lehetővé tesszünk számodra, hogy töröld a rendelésedet. A pénz visszatérítését csak a gyártási folyamat megkezdése előtt tudjuk garantálni.

Mivel minden megrendelés és a benne lévő szerkesztett modell egyedi gyártásúak, csak a legyártott termék hibája, illetve a megrendelés ésszerű határidőn belüli ki nem szállítása esetén térítünk vissza pénzt.

A megrendelőnek a legyártott termékek átvétele után és felhasználás előtt meg kell győződnie a minőségéről és a rendelési előírásoknak való megfeleléséről. Abban az esetben, ha a minőség vagy az előírások nem teljesülnek, a megrendelőnek haladéktalanul jeleznie kell felénk,
és csatolnia kell fényképeit a gyártott termékekről és annak eredeti csomagolásáról.